ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας κ. Γιώργος Μεταξάκης, όπου και συναντήθηκε με τον κ. Σπυρίδωνα Λυμπερίου, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.Στο πλαίσιο εξωστρέφειας του κλάδου, ο κ. Μεταξάκης παρουσίασε το επάγγελμα του Γεωγράφου, εξειδικεύοντας περαιτέρω σε εφαρμογές επί ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου, όπως λ.χ. ο σχεδιασμός Νησιωτικής πολιτικής με κοινωνικά και αναπτυξιακά προγράμματα, η αντιμετώπιση έκτακτων κρίσεων, η διαχείριση παράκτιων περιοχών, η εγκατάσταση υποδομών ενέργειας, η ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού, η προστασία και ανάδειξη του νησιωτικού τοπίου κ.α. Ο κ. Μεταξάκης παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τα Τμήματα και τις Διευθύνσεις του Υπουργείου, όπου δύναται να εργαστεί ένας Γεωγράφος. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον ορισμό του εξαίρετου συναδέλφου, κ. Αγουρόγιαννη Π. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Ο Διευθυντής κ. Λυμπερίου, παρέλαβε το σχετικό υπόμνημα και συνεχάρη τον Πρόεδρο για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Μεταφέροντας τη θέση του Υπουργού, τόνισε ότι η αξία της επιστήμης της Γεωγραφίας είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται ήδη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως αποδεικνύουν ο ορισμός Γεωγράφων σε σημαντικούς φορείς και η απρόσκοπτη συνεργασία με ερευνητικά εργαστήρια των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωγραφίας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να θέσει το κατατεθέν υπόμνημα, άμεσα υπόψη του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των Γεωγράφων στην υπηρεσιακή δομή του Υπουργείου και αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, για την ανάπτυξη της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής της χώρας.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, κ. Σπυρίδωνα Λυμπερίου και τους συνεργάτες του, για την ζεστή φιλοξενία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και δεσμευόμαστε σε διαρκή συνεργασία για την επίτευξη των όσων αναφέρθηκαν.

Καθ’ όλη τη συνάντηση, τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.