ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.ΓΕΩ. ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επισκέφτηκε την Πέμπτη 04 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας κ. Γιώργος Μεταξάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με σημαντικούς θεσμικούς φορείς για τη διάδοση της Γεωγραφίας.


Ο κ. Μεταξάκης, βρισκόμενος στην Κρήτη και δη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σητεία, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον τοπικό Δήμο και να παρουσιάσει την ιστορία και το έργο της Ένωσης Γεωγράφων. Παράλληλα, ενημέρωσε εμπεριστατωμένα τον Δήμαρχο για το σύγχρονο επάγγελμα του Γεωγράφου και ειδικότερα για τις δυνατότητες αξιοποίησης του στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην παρουσίαση του, ανέδειξε πως ο Γεωγράφος μπορεί να διασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείριση μέσα από την εξισορρόπηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα, όπως λ.χ. ο Β.Ο.Α.Κ. ή και η προστασία των περιοχών natura.

Ο Δήμαρχος Σητείας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Μεταξάκη, τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση πάνω στο επάγγελμα και την επιστήμη της Γεωγραφίας γενικότερα. Ο κ. Ζερβάκης σημείωσε την πάγια και διαρκή ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργικότητα τους και να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες τους. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι Γεωγράφοι, μια ειδικότητα με καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής. Κλείνοντας, τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη, η παρουσία ενός Σητειακού στην ηγεσία ενός πανελλαδικού επιστημονικού σωματείου και ευχήθηκε στον Πρόεδρο μια δημιουργική και επιτυχημένη θητεία.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη και τους συνεργάτες του, για την εγκάρδια κρητική φιλοξενία. Δεσμευόμαστε σε διαρκή συνεργασία με κοινό στόχο την επίλυση των τοπικών ζητημάτων.

Καθ’ όλη τη συνάντηση, τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.