Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Ε.ΓΕΩ – Σ.Α.Π.Α

Στο πλαίσιο συναντήσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σ.Α.Π.Α), με υφιστάμενους Συλλόγους Αποφοίτων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης συνάντηση με την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ).

Τον Σ.Α.Π.Α εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιαγκλιώτης, ο Γενικός Γραμματέας και Γεωγράφος Ιωάννης Κομονταχάκης, ο αρμόδιος για τα επαγγελματικά δικαιώματα Κωνσταντίνος Τσούλος, η αρμόδια για τη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας Φλώρα Μαλασίδη, ο αρμόδιος για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Γιώργος Στρατηγέλλης και ο αρμόδιος για τα Θέματα ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και μέλος του Δ.Σ της Ε.ΓΕΩ Στέλιος Χειμαριώτης.

Την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάκης, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πάζιος, ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Παυλής, ο Αν. Γεν. Γραμματέα – υπεύθυνος εξωστρέφειας Δημήτριος Βούλγαρης και το μέλος – υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Θεοδώρα Γιαχνάκη.

Ο Σ.Α.Π.Α ενημέρωσε για τους πυλώνες στους οποίους κινείται από την ημέρα της ίδρυσής του, το πλάνο δράσεων του καθώς και τον στόχο του να συνεπικουρεί παντοιοτρόπως στα αιτήματα των επιμέρους Ενώσεων Αποφοίτων. Με κύριο του μέλημα την στήριξη του Εθνικού και Κοινωνικού Ρόλου που έχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε μια κρίσιμη περίοδο για την Χώρα.

Η Ε.ΓΕΩ παρέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τους απόφοιτους Γεωγράφους πρωτίστως στον τομέα των επαγγελματικών δικαιωμάτων (ΓΕΩΤΕΕ), στην αναβάθμιση του ρόλου της Επιστήμης της Γεωγραφίας και των Γεωγράφων μέσω της Εκπαίδευσης, ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης (ΑΣΕΠ – ΕΦΚΑ). Παρουσίασε προτάσεις και σχεδιαζόμενες δράσεις για το επόμενο διάστημα και πρότεινε προς τον Σ.Α.Π.Α, στο πλαίσιο εμβάθυνσης της συνεργασίας μας, κοινές διεκδικήσεις και εκδηλώσεις.”

Τέλος εισηγήθηκε για τον Σ.Α.Π.Α δράσεις οραματικές όπως:

  • Το Επιμελητήριο Κοινωνικών Επιστημών.
  • Την διοργάνωση στην Αθήνα εκδήλωσης με θέμα: “Ημέρες Εργασίας” με φορείς της αγοράς για την διασύνδεση αποφοίτων με πιθανούς εργοδότες και την προβολή των δυνατοτήτων των αποφοίτων κάθε Τμήματος.
  • Την διεκδίκηση χορήγησης δυνατότητας έκπτωσης στους απόφοιτους του Πανεπιστημίου για τα προγράμματα e-learning που είναι πολύτιμα για τον εμπλουτισμό δεξιοτήτων.
  • Την από κοινού προσπάθεια ενδυνάμωσης των Συλλόγων μας στα πρότυπα των ισχυρών δικτύων αποφοίτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού αλλά και την εξωστρέφεια για την ενίσχυση της ταυτότητας του Πανεπιστημίου μας και την διασύνδεση των φοιτητών με τις τοπικές κοινωνίες.
  • Την διεκδίκηση του φοιτητικού ισοδύναμου (στα πρότυπα του μεταφορικού) για την υποστήριξη των φοιτητών που καλούνται να σπουδάσουν με υπέρογκα κόστη σε ένα ακριτικό Πανεπιστήμιο.

Η συνάντηση που διήρκησε πλέον των δυο ωρών διεξήχθη σε κλίμα ιδιαίτερα θερμό, ο Σ.Α.Π.Α δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός σε κάθε αίτημα & να αξιολογήσει τις προτάσεις της Ε.ΓΕΩ ώστε να τις ενσωματώσει στις δράσεις του. Αμφότερα τα μέλη δεσμεύθηκαν στην καθιέρωση τακτικής επικοινωνίας ώστε να πραγματοποιείται επισκόπηση της πορείας υλοποίησης/επίλυσης των ζητημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σ.Α.Π.Α και τα μέλη του για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που ήδη έχουν αναπτύξει και ευελπιστούμε στην περαιτέρω συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση,

Για την Ε.ΓΕΩ.

Ο ΠρόεδροςΜεταξάκης Γιώργος